Neodvisno omrežje je pri Ministrstvu za kulturo vpisano v razvid medijev pod zaporedno št. 2171.

© 2020 neodvisen.si

Nacionalni podporniki programa

 

ostali podporniki programa »

 

Konkretno in neposredno

Do izkušnje preko napora

Ko starši svojemu otroku zaupamo in mu dovolimo, da se umaže, popacka, raztrga hlače ali si odrgne koleno, mu podarimo enega od večjih zakladov za popotnico v njegovem življenju. Večkrat smo kot starši koristnejši, če pogledamo malo stran, kakor, da stojimo tik za otrokom in ga držimo za hlače.

Resnica

Tudi, če otroka še tako ščitimo in varujemo, ga ne moremo obvarovati in zaščititi pred življenjem, ki je vselej večje od vseh nas. Tudi staršev in odraslih. Potrpežljivost ob otrokovem raziskovanju narave in sveta ter zaupanje otroku v okoljih, ki niso ravno nevarna zanj, je veliko darilo otrokom.

Rešitev

Biti miren, potrpežljiv in zaupljiv v razmerju do otroka. Zavedati se, da otrok za svoj razvoj nujno potrebuje različne izkušnje. Če nekaj nekje le ni za otroka prenevarno, premagati sebe in otroku pustiti, da je otrok.

dr. Aleksander Zadel

dr. Aleksander Zadel

Psiholog in specialist klinične psihologije.

Pri svetovanju se opira na znanja teorije izbire in na njej osnovanem pristopu realitetne terapije. Klientom nudi oporo pri osebnih spremembah, pri iskanju rešitev in pri učenju učinkovitih načinov zadovoljevanja potreb v še tako hudih življenjskih okoliščinah.

Število prispevkov

10